Jarlov til DF: Havde jeg så misforstået tallene bag landbrugspakken?

MISTILLID: Rene Christensen (DF) og Rasmus Jarlov (K) tørnede torsdag sammen om kendskab til baselineeffekt. Den konservative ordfører ville have genoprejsning for kommentarer om, at han havde misforstået tallene i regeringens omstridte Landbrugspakke.

Toke Gade Crone Kristiansen

Regeringens to støttepartier tørnede sammen i Folketingssalen torsdag under 3. behandlingen af regeringens omstridte landbrugspakke. Her ville Rasmus Jarlov (K) have klarhed over, hvad DF nu mener om Jarlovs forståelse af tallene bag effekterne af lovforslaget under forhandlingerne.

“Kan man pulje tallene fra fire år for baselineeffekten, og lægge dem sammen i et år?" Spurgte Rasmus Jarlov (K) og forsatte:

”Rene Christensen mente tidligere, at det kunne man, altså pulje tallene fra fire og lægge dem sammen i et, og at det handler om, at jeg ikke har forstået tallene. De var altså blevet grundigt gennemgået i forhandlingerne. Nu siger Rene Christensen så, at det her først gik op for ham den 14. februar i år. Hvad er sandt?"

Hertil svarede Rene Christensen, at han ikke ville bekræfte, at brugen af baselineeffekten ikke var blevet grundigt gennemgået. 

Rasmus Jarlov ville herefter vide, om Rene Christensen så var fejlciteret i Berlingskes artikel, da begge dele ikke kunne være sandt. 

”Hvis det er sandt, at Rene Christensen først har fundet ud af det nu, så er der noget, der ikke hænger sammen, når gud og hver mand har fået at vide, at det handlede om, at jeg ikke havde fulgt med i forhandlingerne.”

”Det er fuldstændigt korrekt den ekstra fortælling om referenceår, og hvordan man har puljet, det er først kommet frem nu,” lød det afsluttende fra Dansk Folkepartis ordfører.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00