Konferencebanner juni 2014

Juni-konference: Vejen til mere naturpleje

9. april 2014 kl. 2:00
NATURPLEJE: Altinget.dk afholder sin første miljøpolitiske konference for abonnenter, der belyser, hvorfor kommunernes naturpleje halter så meget, og hvad der kan gøres for at få naturpleje på landkortet.
| Flere

Mød den nye miljøminister Kirsten Brosbøl (S), når Altinget.dk 2. juni i København afholder konference med titlen "Naturplejen på Landkortet".

Vi tager afsæt i, at Danmark har svært ved at leve op til EUs krav til naturpleje. Faktisk er landet kun halvvejs i mål med at få 150.000 hektar naturareal.

EU-penge til formålet sendes retur til Bruxelles - fordi de store krav til dokumentation skræmmer - og kommunerne bruger under én procent af deres budget på netop naturpleje. Der fulgte ikke penge med, da kommunerne fik informationsopgaven i sin tid.

Bureaukratiske regler og igangværende retssager om græsningsarealer gør, at for få landmænd og private lodsejere tør lave naturpleje på små arealer.

Så vidt problemet - hvad er så løsningen?  Hvordan får vi igangsat naturplejen, aktiveret kommunerne og hævet interessen for området? Det bruger vi konferencen til, og miljøminister Kirsten Brosbøl fortæller om regeringens visioner for naturplejen.

Konferencen henvender sig til især miljø- og teknikchefer i kommuner, afdelingschefer, forvaltningschefer, øverste ledelseslag i kommuner, regioner, interesseorganisationer, offentlige styrelser samt embedsmænd fra statslige forvaltninger - så som Naturstyrelsen.

"Naturplejen på Landkortet" præsenterer indsigtsfulde, kommunale praktikere fra Jammerbugt, Randers og Vejle. Oplev bl.a. repræsentanter fra Nationalt Center for Miljø og Energi og fra Videncentret for Landbrug, der ser det fra deres forskellige ståsted.

Mød også Altinget.dks redaktionschef Anders Jerking, der fremlægger resultatet af redaktionens egen undersøgelse af natur- og teknikchefernes prioriteringer indenfor naturpleje. Dagens konferencier er redaktør Janne Aagaard.

Jeg vil gerne opfordre alle interesserede abonnenter til at komme til denne første miljøpolitiske konference hos Altinget.dk. Vi har allerede mange tilmeldte og forventer så stor opbakning, at vi i fremtiden fast kan arrangere konferencer, der sætter miljøpolitikken tydeligere på landskortet. Læs meget mere om program og tilmelding via linket.

Vel mødt!

 

Rasmus Nielsen

Chefredaktør 

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK