Lone Andersen: Kære kolleger, lad os begrave stridsøksen

GRØNNE LINJER: Fronterne bliver trukket skarpere og skarpere op på den natur- og miljøpolitiske scene, og ingen kan sige sig fri. Nu må det være nok. Hvis vi vil opnå reel politisk indflydelse, er tiden kommet til at forlade skyttegraven og tale sammen.

”Samtale fremmer forståelsen.”

Sådan lød et efterhånden noget fortærsket slogan for mobiltelefoni for 20 år siden. Men i takt med at mobiltelefoner er blevet en integreret del af vores hverdag på alle tænkelige måder, så er behovet for samtale og forståelse kun blevet større - også når det kommer til landbrug, natur og miljø.

Jeg møder rigtig mange mennesker både i Danmark og i udlandet i kraft af min post som viceformand i Landbrug & Fødevarer – og jeg oplever desværre på nogle punkter en stigende polarisering mellem de forskellige interesser. Fronterne bliver trukket skarpere op både på den hjemlige natur- og miljøpolitiske scene og i mødelokalerne i Bruxelles. Og selvom jeg gerne ville kunne skyde skylden på ”de andre”, så må jeg erkende, at vi nok alle sammen bærer vores del af ansvaret. Hvad enten vi kæmper for konkurrencedygtig landbrugsproduktion eller for fugle, fisk og frøer.

Login