Om servicedirektivet

15/8-05: Rune Lund (EL) ønsker garanti for at vedtagelse af servicedirektivet ikke underminerer den danske kemikalielovgivning på områder, der sikrer et højt niveau i forhold til miljø og sundhed.
Dokumentation
Spørger: Rune Lund (EL)

Spørgsmål S 3794: Vil ministeren redegøre for høringssvar fra diverse organisationer og institutioner vedrørende direktivforslaget om tjenesteydelser i det indre marked (servicedirektivet), som vedrører Miljøministeriets område, og kommentere disse, herunder i hvilken udstrækning de bekymringer og spørgsmål der ridses op, har relevans, og i hvilken udstrækning der kan forventes at skulle ske væsentlige ændringer på de pågældende områder?

Begrundelse: Det fremgår af flere høringssvar, at der kan være meget væsentlige lovområder, som berøres af direktivforslaget. Nogle af de afgivne høringssvar konkluderer, at direktivforslaget ikke kan gælde for det område de tager op, men disse antagelser er hidtil ikke kommenteret fagligt af ministeriet.

Spørgsmål S 3796: Vil implementering af ny lovgivning på miljøområdet, der vedrører Danmark eller dele af Danmark, fremover kunne afvises som en overtrædelse af servicedirektivet, hvis andre EU-lande har mindre restriktiv lovgivning?

Begrundelse: Ingen.

Spørgsmål S 3799: Vil ministeren redegøre for, i hvilket omfang de kommentarer, som Miljøministeriet har afleveret vedrørende områder, der kan berøres af Kommissionens forslag til servicedirektiv, er blevet yderligere afklarede, og om der eventuelt er fundet flere områder, der berøres af forslaget inden for ministeriets område?

Begrundelse: Miljøministeriet har til Økonomi- og Erhvervsministeriet afleveret en gennemgang af områder, der kunne formodes at blive påvirket af servicedirektivet, refereret i samlenotat til Europaudvalget vedrørende rådsmøde 2665 (konkurrenceevne) den 6.-7. juni 2005, side 48, henvisning til bilag 1.

Spørgsmål S 3801: Kan ministeren garantere, at en vedtagelse af servicedirektivet ikke vil ændre på det forhold, at et firma, der skal fjerne giftigt jord er forpligtet til at sikre sig, at jorden ikke håndteres og deponeres på en måde, hvor den kan give anledning til skadelige virkninger på grundvand eller menneskers sundhed?

Begrundelse: Ingen.

Spørgsmål S 3803: Kan ministeren garantere, at en vedtagelse af servicedirektivet ikke underminerer den danske kemikalielovgivning på områder, der sikrer et særligt højt dansk beskyttelsesniveau i forhold til miljø og sundhed, eller som er begrundede i særlige nationale forhold?

Begrundelse: Ingen.

Spørgsmål S 3804: Kan ministeren garantere, at en vedtagelse af servicedirektivet ikke vil ændre på regler omkring deponering af affald, herunder særregler begrundet i vores grundvandsinteresser, eller give tjenesteydere med andet oprindelsesland mulighed for at tilsidesætte de danske regler?

Begrundelse: Ingen.

Spørgsmål S 3805: Kan ministeren garantere, at den nuværende lovgivning omkring vandforsyning ikke påvirkes af servicedirektivet, således at hvile-i-sig-selv princippet kan opretholdes, og således at regler for forsyningspligt ikke ændres?

Begrundelse: Ingen.

Spørgsmål S 3806: Kan ministeren garantere, at en vedtagelse af servicedirektivet ikke vil underminere lovgivningen på planområdet, således at danske regler om f.eks. butiksstørrelser kan underkendes med henvisning til direktivet?

Begrundelse: Ingen.


0:000:00