Debat

V: Balance er et nøgleord

DEBAT: Den nye regering har et mantra, der gennemsyrer den grønne politik: balance, balance og atter balance. Fornuftige ambitioner og rimelige krav er udgangspunktet, skriver Venstres miljøordfører, Erling Bonnesen.

Miljøordfører for Venstre Erling Bonnesen fremhæver ét enkelt ord, der er afgørende for VLAK-regeringens grønne kurs: balance.
Miljøordfører for Venstre Erling Bonnesen fremhæver ét enkelt ord, der er afgørende for VLAK-regeringens grønne kurs: balance.
Line Jenvall
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Erling Bonnesen
Miljøordfører for Venstre

I den nye VLAK-regering prioriterer vi miljø og klima. Vi vil grøn optimisme og sætter ind med ambitiøse mål, samtidig med at vi holder for øje, at også erhverv og vækst skal kunne følge med. Vi sikrer balance.

Vi skal både foretage en grøn omstilling og sikre vækst og arbejdspladser. Målet er, at Danmark i 2050 er uafhængig af fossile brændsler. Vi skal også bevare et rigt og varieret plante-og dyreliv, så de kommende generationer også kan få glæde af den smukke danske natur. Vi skal også sikre vækst, så vi i fremtiden kan overlevere et Danmark, som er i god stand, både nu og til kommende generationer. 

Balancen er afgørende for den nye regering, og jeg mener, at vi demonstrerer den balance. Det så vi blandt andet med aftalen om afskaffelse af PSO-afgiften og vores arbejde med at få balance i vandplanlægningen.

Vi skal sikre vores klima, men vi må ikke pålægge erhvervet urimelige krav, som hæmmer den danske konkurrenceevne unødigt. 

Erling Bonnesen
Miljøordfører for Venstre

Fornemmelse for de lokale forhold
Vi har netop behandlet et lovforslag om inddragelse af kommuner og vandråd i afgrænsningen af vandløb i vandområdeplanerne. Det har vi gjort, fordi vi vil sikre en balance mellem miljø og hensynet til de lodsejere, der er berørt af vandområdeplanerne. 

Kommuner og vandråd skal inddrages i arbejdet med afgrænsning af vandløb i vandområdeplanerne. De skal inddrages i arbejdet med at kvalificere udpegningen af kunstigt og stærkt modificerede vandløb, som ikke hører hjemme i vandområdeplanerne. 

Der er en enorm stor viden ude i kommunerne og blandt de mennesker, som lever i og af naturen. Disse mennesker har fingrene i jorden, og de har det største lokalkendskab. Det ligger der et rigtig stort potentiale i. Et potentiale, som vi skal blive bedre til at drage nytte af. 

De kan være med til at sikre, at vi får en balanceret indsats, der sikrer afvanding, så vi undgår oversvømmede marker og kældre. Samtidig med at vi sikrer et godt og sundt vandmiljø i de mange vandløb rundt om i landet.

Store ambitioner og realistiske krav
Også i spørgsmålet om klima arbejder vi for at finde den rette balance mellem klima og vækst. 

Vi skal sikre vores klima, men vi må ikke pålægge erhvervet urimelige krav, som hæmmer den danske konkurrenceevne unødigt. 

PSO-afgiften var et eksempel på en uforholdsmæssig stor byrde for erhvervslivet, som bliver afskaffet. Til glæde for både erhverv og borgere, som alle får en mindre elregning. 

I aftalen om fjernelsen af PSO afgiften har vi også sikret klimaet. Med aftalen afsætter vi også en grøn klimapulje på 375 millioner kroner, der skal understøtte den grønne omstilling. Vi sikrer altså igen en god balance mellem klima og erhverv.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00