Afgående folketingsmedlem udtræder også af kommunalbestyrelsen på Ærø

Anders Johansson blev ikke valgt til Folketinget, og nu træder han også ud af kommunalbestyrelsen på Ærø.

Ærø Kommunes 2. viceborgmester Anders Johansson (K), trækker sig nu fra kommunalbestyrelsen, da han flytter til Svendborg Kommune.

Det skriver Fyns Amts Avis

Anders Johansson har siden kommunalvalget i 2017 været 2. viceborgmester for Konservative på Ærø, men nu udtræder han altså af kommunalbestyrelsen, da han flytter sammen med sin kæreste på Thurø i Svendborg Kommune.

Dermed er Johansson færdig som folkevalgt for nu, da han heller ikke længere sidder i Folketinget. Anders Johansson har siden 2016 været stedfortræder i Folketinget for børne- og socialminister Mai Mercado, men blev ved det nylige folketingsvalg ikke genvalgt.

Anders Johansson afviser dog ikke at vende tilbage til politik i Svendborg Kommune, selvom han selv mener, at han har brug for en pause.

"Jeg vil ikke afvise noget, men jeg tror, det er sundt nok at holde en pause. Det er også vigtigt, at når man kommer til et nyt område, er det for tidligt at sige, at man er klar til at præge en masse lokale ting. Det vil jeg vente med at tage stilling til," siger han til Fyns Amts Avis.

Johansson udtræder officielt 31. juli. Det forventes, at stedfortræderen, Leo Holm, indtræder permanent i kommunalbestyrelsen i stedet for Anders Johansson.

Omtalte personer

Anders Johansson

Chef for public affairs, Influenter, fhv. MF (K)
skibsmægler

Politik har aldrig været vigtigere
Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser