Lungeforeningen udpeger tidligere hospitalsdirektør som ny formand

Forhenværende vicedirektør på Amager og Hvidovre hospitaler, Torben Mogensen, er ny formand for Lungeforeningen.  

Torben Mogensen
Torben Mogensen (66) Formand, Lungeforeningen, formand, Rådet for Lægemiddelovervågning,

Det bliver speciallæge og nuværende formand for Selskab for Medicinsk Prioritering, Torben Mogensen, der fremover skal stå i spidsen for udviklingen af Lungeforeningen. 

Han er nemlig blevet valgt som ny bestyrelsesformand for patientforeningen. 

Det oplyser Torben Mogensen til Altinget.

Torben Mogensen er nuværende bestyrelsesmedlem i Lungeforeningen samt formand for Dansk Selskab for Medicinsk Prioritering. Derudover er han speciallæge i anæstesi og intensiv terapi samt professor på Lanzhou University i Kina. 

Fra medlem til formand
Torben Mogensen har det seneste år bidraget med sin lægefaglige erfaring som menigt bestyrelsesmedlem af Lungeforeningen. Om sin nuværende plads i bestyrelsen har Torben Mogensen udtalt: 

"Jeg kan tilføre bestyrelsen en viden om de organisatoriske forhold i sundhedsvæsnet inden for specielt behandlingen af alvorlige og akutte lungesygdomme. Jeg har organisatorisk arbejdet inden for både det anæstesiologiske speciale, men også inden for Lægeforeningen," siger Torben Mogensen og fortsætter:

"Lungesygdomme har haft min interesse som mangeårig læge på intensiv afdeling, men også som læge på Lægeambulancen i København. Forebyggelse af lungesygdomme er af afgørende betydning, og her kommer rygning i højsædet. Forebyggelse kan kun opnås med samtykke fra befolkningen, og der ligger en stor udfordring her."

Fremover skal Torben Mogensen bruge sin erfaring og viden som frontperson for fremtidens Lungeforening, og her ser han fortsat forebyggelse som et væsentligt område, men også ordentlig behandling af lungepatienter.

"Jeg vil fokusere på at sikre, at de lungesyge får en ordenlig behandling, når de har brug for det. Det gælder også i overgangen til det nære sundhedsvæsen, hvor også lungepatienter rammes af travlhed i sektoren," siger Torben Mogensen til Altinget. 

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal