Radikale Venstre får ny souschef

Mette Fjord Sørensen bliver ny souschef med ansvar for politik og presse fra januar næste år. Nuværende souschef, Eva Tingkær, har efter tre et halvt år søgt nye udfordringer som public affairs chef i Diabetesforeningen.

Placeholder image
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Ny souschef i Radikale med ansvar for politik og presse bliver Mette Fjord Sørensen.

Det oplyser partiet i en pressemeddelelse.

Mette Fjord Sørensen kommer fra en stilling som underdirektør for forskning, uddannelse, innovation og mangfoldighed i Dansk Industri, en post hun har besiddet siden maj 2020. 

Tidligere har hun været ansat som policy lead i Novo Nordisk og før det i en årrække uddannelses- og forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv.

Kompasset på plads

Radikales partileder Sofie Carsten Nielsen glæder sig over at få Mette Fjord Sørensen med på holdet i de radikales sekretariat. 

"Mette er en dygtig leder med et skarpt blik for både politik og de udfordringer, Danmark står med i fremtiden. Hun har kompasset på plads, solid erfaring og kommer med stærke kompetencer i politik og kommunikation."

Nuværende souschef på Radikale Venstres sekretariat, Eva Tingkær, har efter tre et halvt år som souschef valgt at skifte job. Hun tiltræder som public affairs chef i Diabetesforeningen i starten af det nye år.

Sofie Carsten Nielsen takker Eva Tingkær varmt for "en ekstremt dedikeret indsats", som har bidraget til fremgang og en klar vej frem.

"Eva har haft en afgørende hånd med i de tre valgsejre i træk, vi har haft siden foråret 2019. Det har været en ubetinget fornøjelse at kæmpe sammen med Eva om at skabe varige politiske forandringer med markante radikale aftryk. Derfor kommer både jeg og hele det radikale hold til at savne Eva og alt det, hun har bidraget med," siger Sofie Carsten Nielsen.

Mette Fjord Sørensen tiltræder 24. januar 2021.

Læs også

Omtalte personer

Mette Fjord Sørensen

Stabschef, Radikale Venstre
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2006), journalistisk tillægsuddannelse (DJH 2008)

Eva Tingkær

Public affairs-chef, Diabetesforeningen
cand.public. (SDU, 2007)

Sofie Carsten Nielsen

Politisk leder (R), MF
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2002), MA i europæisk politik og administration (Brügge, Belgien, 2001)

Politik har aldrig været vigtigere
Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser