Krav og måling løbet løbsk under VK

NYHED: Velfærdsminister vil give kommuner større frihed mod særlige krav. For mange regler under VK hindrer godt socialt arbejde.
Systemer styrer, og det er ikke efter brugernes behov. Der må politikerne have modet til at sige: Det er dumt, det vi har gjort, og så må vi lave det om, siger Bettina Post, næstformand i Dansk Socialrådgiverforening.
Systemer styrer, og det er ikke efter brugernes behov. Der må politikerne have modet til at sige: Det er dumt, det vi har gjort, og så må vi lave det om, siger Bettina Post, næstformand i Dansk Socialrådgiverforening.Foto: Socialrdg.
Henrik Theil
"Min bestræbelse er, at kommunerne skal have større frihed. Der skal være nogle rammer og herunder krav, kommunerne skal opfylde. Men når de krav er opfyldt, så har kommunerne frihed til selv at vælge, hvordan opgaverne skal løses," siger velfærdsminister Karen Jespersen (V) i en kommentar til arbejdet i det nye superministerium Velfærdsministeriet.

Det lyder godt, men i kommunerne er både de ansatte og folkevalgte ved at være alvorligt trætte af den stadige strøm af reformer og omlægninger. I det nye nummer af  KLs blad "Danske kommuner" peger såvel kommunaldirektører som KLs formand Erik Fabrin på, at de frygter mere bureaukrati som en konsekvens af kvalitetsreformen.

På socialområdet skræmmer sporene fra beskæftigelsesområdet næstformand Bettina Post fra Dansk Socialrådgiverforening, og hun har en skeptisk holdning til velfærdsministerens udmelding.  

"Vi kan sagtens bruge større handlefrihed og større respekt for det kommunale selvstyre, men vi har ikke brug for flere forpustede reformer, der fortæller os, at vi skal tingene på en ny måde," fastslår Bettina Post over for Altinget.

0:000:00