Civilsamfundsordfører vil finde 600 millioner ekstra til driftsstøtte af frivillige sociale organisationer

Moderaternes Karin Liltorp har fået lavet et skøn over, hvad det vil koste at yde driftsstøtte efter en kriteriebaseret model, der dog stadig er under udvikling. Ifølge hendes egne kriterier lyder vurderingen, at cirka 300 organisationer vil leve op til kravene.

Moderaternes civilsamfundsordfører, Karin Liltorp oplever stadig, at ikke mange politikere er villige til at afsætte penge til øget inddragelse af frivillighed, selvom det er populært at tale om, Nu har hun selv sat beløb på de ekstra midler, hun mener der er behov for til den lovede driftsstøtte til de frivillige sociale organisationer. 
Moderaternes civilsamfundsordfører, Karin Liltorp oplever stadig, at ikke mange politikere er villige til at afsætte penge til øget inddragelse af frivillighed, selvom det er populært at tale om, Nu har hun selv sat beløb på de ekstra midler, hun mener der er behov for til den lovede driftsstøtte til de frivillige sociale organisationer. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Der skal etableres en særlig enhed til fordeling af driftsstøtte til frivillige sociale organisationer. 

Enheden skal fordele en ramme på 1,2 milliarder kroner – et beløb dobbelt så stort som det beløb, der i dag ydes i driftsstøtte til frivillige sociale organisationer – ud fra seks objektive kriterier. 

Det er oplægget fra Moderaternes civilsamfundsordfører Karin Liltorp, som gerne havde set, at udspillet havde hele partiet som afsender. 

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00