Brian M. ind i sag om børnekonvention

BØRN: Et flertal i Folketinget og en række organisationer vil have FN's børnekonvention skrevet ind i dansk lov. Men det er der ingen grund til, mener Venstre.
Liberal Alliance vil i denne uge opfordre justitsminister Brian Mikkelsen (K) til at rejse sagen om børnekonventionen.
Liberal Alliance vil i denne uge opfordre justitsminister Brian Mikkelsen (K) til at rejse sagen om børnekonventionen.Foto: Rasmus Flindt
Ida SkytteAnders Agner Pedersen

Tiden er moden til at skrive konventionen ind i lovgivningen.

Naser Khader
Formand, Liberal Alliance

Der tegner sig nu et flertal i Folketinget for at se på mulighederne for at skrive FN's børnekonvention ind i dansk lovgivning. I dag er konventionen udelukkende skrevet under og altså ikke implementeret. 

Oppositionen og en række organisationer som Red Barnet har i årevis forsøgt at råbe politikerne op - uden held. Men nu vil partileder Naser Khader, Liberal Alliance, tage sagen op med justitsminister Brian Mikkelsen (K).

"Tiden er moden til at skrive konventionen ind i lovgivningen. Hidtil har fokus ligget på forældres rettigheder og ikke børnenes. Hvis vi inkorporerer konventionen, kan vi bedre tage udgangspunkt i børnenes tarv," siger Naser Khader, som allerede i denne uge vil opfordre ministeren til at tage sagen op i inkorporeringsudvalget.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00