Antallet af anbragte børn stiger

NYHED: Udgifterne til anbragte børn er eksploderet. KL kræver, at regeringen finder pengepungen frem for ikke at forringe serviceniveauet. Farligt at skære ned på anbringelserne, mener ekspert.
Tal fra Ankestyrelsen viser, at der i 2006 var 14.276 børn anbragt uden for hjemmet. Der findes endnu ikke tal fra 2007.
Tal fra Ankestyrelsen viser, at der i 2006 var 14.276 børn anbragt uden for hjemmet. Der findes endnu ikke tal fra 2007.Foto: Colourbox
Linea Sanderbo Kürstein

Der er et merforbrug på 2,1 mia., som er jævnt fordelt over hele landet på alle kommuner. Hovedårsagen er, at antallet af anbringelser er steget. Og de anbringelser, man laver, bliver dyrere og dyrere.

Erik Fabrin
Formand for KL

Landet over skal kommunerne foretage 1500 færre anbringelser af børn og unge uden for hjemmet, end de gør nu, hvis de skal holde sig inden for deres budget. Regeringen må fremskaffe pengene eller finde sig i et ringere serviceniveau, mener formanden for Kommunernes Landsforening (KL), Erik Fabrin.

"Der er et merforbrug på 2,1 mia. på området for socialt udsatte børn og unge, som er jævnt fordelt over hele landet på alle kommuner. Hovedårsagen er, at antallet af anbringelser er steget. Og de anbringelser bliver dyrere og dyrere," siger Erik Fabrin til Altinget.dk.

KL og regeringen havde i tirsdags den første økonomiforhandling. Og Erik Fabrin ser tre muligheder for en løsning på området for socialt udsatte børn og unge, som han kalder for "følsomt", da der i en årrække har været markant større udgifter end vækst.

0:000:00