S: En finanslov uden socialt indhold

NYHED: Både S og SF kritiserer regeringen for at være for uambitiøs, når det gælder de sociale områder i finansloven.
En finanslov blottet for socialt indhold, mener Mette Frederiksen.
En finanslov blottet for socialt indhold, mener Mette Frederiksen.Foto: www.socialdemokraterne.dk
Anders Agner Pedersen

Karen Jespersen vil jo en hel masse ting, og mange af tingene er rigtig gode, men det vil min syge moster også. Der er ingen forskel mellem de to, for ingen af dem har nogen penge.

Özlem Sara Cekic
Socialordfører, SF
Nu var det næppe fra Socialdemokraterne, at regeringen havde regnet med det største skulderklap oven på præsentationen af finanslovsudspillet. Og dommen fra socialordfører Mette Frederiksen er da også både jernhård og ubønhørlig.

"Der er ikke noget på det sociale område. Hvad er der? Der er ingenting. Det er en finanslov uden nogen som helst form for socialt indhold. Og det er bestemt ikke godt nok," tordner Mette Frederiksen, der er rystet over regeringens udspil, som hun mener har alvorlige mangler.

S: Ikke en krone til de ældre
"Det mest alvorlige problem er, at der ikke er afsat en krone til ældreområdet. Og det er et alvorligt problem, fordi det, der er dagligdagen for rigtig mange af vores ældre medborgere, er, at prisstigningerne på medicin, fødevare og offentlig transport stiger, og det betyder, at de har færre penge at gøre godt med. Og når de oveni oplever, at det samtidig koster mere at få leveret mad fra kommunen, så bliver pengene altså for små. Og for mig at se er det den største anke mod denne her finanslov, at der ikke er afsat en eneste krone til vores ældre medborgere. Det er en finanslov, som fuldstændig svigter de ældre," siger Mette Frederiksen, der vil gå ind til finanslovsforhandlingerne med et klokkeklart krav om, at der skal tages hånd om de fattige ældre i samfundet.

En stor lappeløsning
Heller ikke det andet store oppositionsparti, SF, er imponeret over det udspil, som finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) nu har fremlagt.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00