Justeringer på vej til matchgrupperne

JOBCENTRE: Match-systemet fungerer godt, men der er stadig for stor forskel i kommunernes brug af værktøjet, siger Arbejdsmarkedsstyrelsen og varsler ændringer.
Anders Heissel

Fremover vil det kunne afhjælpe den store forskel jobcentrene imellem, hvis der i højere blev lagt vægt på objektive faktorer, som eksempelvis hvor lang tid en person har været ledig, hvor det i dag alene er et skøn.

Birte Iversen
Kontorchef i Arbejdsmarkedstyrelsen

Siden 2005 har de historisk få arbejdsløse i Danmark været puttet ned i fem matchgrupper for at lette deres vej til et arbejde. Og det værktøj har været en succes, siger kontorchef i Arbejdsmarkedsstyrelsen Birte Iversen.

"Overordnet set er det vores vurdering, at matchmodellen har virket efter hensigten. Sagsbehandlerne er glade for, at den er blevet indført, fordi det har har givet dem mere systematik i deres kontakt med de ledige og har givet et fælles sprog, især internt i jobcentrene," siger Birte Iversen.

Gavn til lokale og nationale politikere
Hun mener, at matchgrupperne er et værktøj, der viser, at ledige ikke bare er ledige, men har forskellige kompetencer og derfor skal have forskellige tilbud. Og den synliggørelse gavner desuden både politikere nationalt og lokalt, mener Birte Iversen.

0:000:00