S vil lave "supersagsbehandlere" i kommunerne

KOMMUNER: "Supersagsbehandlere" med færre sager skal give erfaringer om, hvor mange sager en socialrådgiver kan sidde med, foreslår Socialdemokraterne. K og DF er skeptiske, mens SF vil have lovgivning nu.
Socialdemokraternes socialordfører Mette Frederiksen vil lave forsøg med "supersagsbehandlere", der skal have færre sager og mere uddannelse.
Socialdemokraternes socialordfører Mette Frederiksen vil lave forsøg med "supersagsbehandlere", der skal have færre sager og mere uddannelse.Foto: www.socialdemokraterne.dk
Anders Heissel

Vi kan ikke få flertal for et loft over sager, men lad os så blive klogere på det. Vi har diskuteret udsatte børns rettigheder længe, og det bliver kun værre, så lad os se, om dette kan hjælpe.

Mette Frederiksen
Socialordfører for Socialdemokraterne

Et projekt med "supersagsbehandlere" skal skaffe viden om, hvor mange sager en socialrådgiver kan klare.

Det mener Socialdemokraterne, der tager forslaget med til satspuljeforhandlinger med start i slutningen af september, siger partiets socialordfører Mette Frederiksen.

"Jeg synes, at vi skal få skabt et erfaringsgrundlag over, hvor mange sager en socialrådgiver kan sidde med uden at gå på kompromis med loven. Derfor foreslår Socialdemokraterne, at man laver et forsøg, hvor man tager nogle sagsbehandlerne ud - og det vil være oplagt på børne- og ungeområdet - og gør dem til supersagsbehandlere, der får færre sager og bliver klædt på uddannelsesmæssigt," siger Mette Frederiksen.

0:000:00