Ellemann undgår madkrigen

MADORDNING: Regeringen og KL's aftale sikrer flere penge til den obligatoriske madordning og giver kommunerne mere tid. Derfor aflyses et samråd i dag om madordningen, og Karen Ellemann (V) undgår at blive inddraget i sagen.
Kommunerne får nu bedre tid og flere penge til at gennemføre den kommunale madordning. Det er udfaldet af den nye økonomiaftale mellem Kommunernes Landsforening og regeringen.
Kommunerne får nu bedre tid og flere penge til at gennemføre den kommunale madordning. Det er udfaldet af den nye økonomiaftale mellem Kommunernes Landsforening og regeringen. Foto: Altinget.dk
Marie Dissing Sandahl

Hvis BUPL har ret, så er der nu 25-26 kroner per barn - og det er det, man oprindeligt har berammet. Nu har man rettet op på den regnefejl, som regeringens rådgivere har lavet. Og det betyder reelt, at der ingen ekstra midler er tilført, men bare lappet over et problem, som de selv har skabt

Lene Hansen (S)
MF
På torsdag skulle indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V) have svaret på spørgsmål om, hvordan hun ville sikre, at kommunerne blev i stand til at indføre den obligatoriske madordning i daginstitutioner. Det undgår hun nu.

Det er takket være Kommunernes Landsforening og regeringen, der sent mandag nat indgik en aftale, som sikrer kommunerne 400 millioner ekstra kroner til madordningen. Samtidig fik kommunerne også et ekstra år til at indføre madordningen, så skæringsdatoen nu hedder 1. januar 2011.

En skrabet model
Ministeren var kaldt i samråd af Lene Hansen (S), der er medlem af både kommunaludvalget og socialudvalget. Hun er meget tilfreds med, at loven er blevet udsat et år. Alligevel vil hun stadig holde øje med, hvordan det går, når kommunerne skal indføre ordningen i praksis.

"Der kan stadig gå det galt, at kommunerne kan blive overraskede over, hvor dyr madordningen er. Nu er der lagt 400 millioner oven i, og det er en slat penge, men det er alligevel en skrabet model," siger hun.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00