Ny rapport om særforanstaltninger

KORT NYT: Ny rapport fra Servicestyrelsen viser, at særforanstaltninger for mennesker med problemskabende adfærd kan være en udfordring for landets kommuner.
Fakta

Fakta

En særforanstaltninger er et tilbud over for børn, unge eller voksne med minimum døgnnormering (1:1) på grund af problemskabende adfærd. Det vil sige, at der er afsat personale til at tage sig af borgeren døgnet rundt.

I alt viste kortlægningen, at der er 235 særforanstaltninger fordelt på 62 af de 90 kommuner, der deltog i kortlægningen

De fleste særforanstaltninger koster mellem 1,8- 3,5 mio. kr. om året. Den billigste koster knap 850.000 kr. årligt og den dyreste ca. 8,5 mio. kr. årligt.


Kilde: www.sm.dk

Der er stor variation i kommunernes tilgang til håndteringen af børn, unge og voksne med sociale problemer, sindslidelser og handicap. Det viser ny kortlæggelse af særforanstaltninger lavet af Servicestyrelsen under Socialministeriet.

Forskellen i håndteringen betyder, at hver særforanstaltning bliver en udfordring for den enkelte kommune og i nogle tilfælde har særforanstaltningen kun til formål at afskærme borgeren fra resten af samfundet.

Kortlægningen peger på, at der kan være både faglige og økonomiske gevinster ved at samle særforanstaltninger i mindre bofællesskaber i stedet for enkeltilbud.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00