Opposition: Der skal tal på fattigdomsgrænse

REGERINGS-PROGRAM: EL og R ærgrer sig over, at regeringen vil fokusere på fattigdom uden at sætte en konkret fattigdomsgrænse. Men en sådan vil forplumre debatten, mener DF.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Jeg synes overordnet, at regeringens planer på socialområdet ser fornuftige ud. Jeg havde dog gerne set, at der havde været flere tiltag rettet mod de ældre.

Martin Henriksen (DF)
Socialordfører
Godt med fokus på fattigdom i Danmark, men på den forkerte måde. Det er reaktionen fra blandt andet De Radikale og Enhedslisten efter at have gennemgået regeringsprogrammet på det sociale område.

"Problemet er, at de vil definere fattigdom uden at have en økonomisk grænse. Det er absurd. Selvfølgelig handler fattigdom også om andre ting. Men økonomien er den helt centrale del af fattigdommen," siger Line Barfod.

Hun roser regeringen for at have som målsætning at skaffe boliger til alle hjemløse.

"Men regeringen kunne jo holde op med at gøre folk hjemløse ved at sætte folk på de nedsatte sociale ydelser. Samtidig kunne man skele til Island, hvor man har lovgivning, der forhindrer, at folk bliver sat på gaden. Vi har mindre økonomiske problemer end på Island, derfor vil det også være en overskuelig økonomisk opgave," siger Line Barfod.

0:000:00