Anbefalinger til fornyelse af magtanvendelsesregler får blandet modtagelse

MAGTANVENDELSE: Anbefalingerne til nye magtanvendelsesregler får en blandet modtagelse. DF og Enhedslisten vil kæmpe for, at brug af velfærdsteknologi ikke bliver en spareøvelse. SF foretrækker dispensationer i enkeltstående tilfælde frem for regler, der gælder alle.

De nye anbefalinger til en tydeliggørelse af magtanvendelsesreglerne får en blandet politisk modtagelse. På billedet ses et plejecenter i Horsens, der har installeret fiktive busstoppesteder for at mindske brugen af magtanvendelse over for demente.
De nye anbefalinger til en tydeliggørelse af magtanvendelsesreglerne får en blandet politisk modtagelse. På billedet ses et plejecenter i Horsens, der har installeret fiktive busstoppesteder for at mindske brugen af magtanvendelse over for demente. Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix
Simon Lessel Christina Houlind

Det nye sæt af anbefalinger til ændringer af magtanvendelsesreglerne, der udkom i går, får en blandet modtagelse af flere ordførere på socialområdet.

Anbefalingerne handler rigtig meget om, hvad vi skal give lov til i form af teknologiske hjælpemidler, men der er ikke nævnt nogen steder, hvad der skal til af normering for at løse opgaven.