Denne uge på Social & Forebyggelse (43)

DET SKER: Denne uge skal socialministeren tale ved en høring om grønlandske børns vilkår i Danmark. Og så holder både Socialudvalget og Udvalget for udlændinge og integrationspolitik deres første møder.
Foto: Colourbox

Ministeren
Socialminister Karen Hækkerup (S) deltager i flere officielle møder og arrangementer i denne uge. Mandag har hun møde med Morten Kjærnum, direktør for EU's Agentur for Grundlæggende Rettigheder. Samme dag mødes hun også med LOS, Landsforeningen af Opholdssteder, Bosteder og Skolebehandlingstilbud.

Tirsdag skal ministeren tale ved en høring om grønlandske børns vilkår i Danmark. Ved høringen vil landets førende eksperter på området også deltage samt forskellige partiers socialordførere og den grønlandske finansminister.  

Fredag vil socialministeren besøge Børns Vilkår.

Folketinget
Socialudvalget holder dets første møde torsdag i denne uge. På dagsordenen er modtagelsen af deputationerne: Foreningen Grønlandske Børn, Mødrehjælpen og OMRUG (Organisationen Menneskerettigheder Uden Grænser). Herudover er drøftelsen af en eventuel nedsættelse af et underudvalg også på dagsordenen.

Udvalget for Udlændinge- og integrationspolitik holder også dets første møde i denne uge. Det sker tirsdag. På dagsordenen er drøftelse og fastlæggelse af procedurer for udvalget, drøftelse af kommende udvalgsrejse og drøftelse af kommende indenlandske studiebesøg. Derudover vil der på mødet være et åbent samråd med justitsministeren om 24-årsreglen og tilknytningskravet.

Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg, har i den forbindelse bedt justitsministeren om at forholde sig til regeringens fastholdelse af 24-årsreglen og tilknytningskravet.

Spørgsmål til ministeren
Der forelægger en række §20-spørgsmål til socialministeren. I alt er der i øjeblikket 9 ubesvarede spørgsmål stillet af Venstres indfødsretsordfører, Preben Bang Henriksen, DF's ordfører for handicapområdet, Karina Adsbøl, Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, og Venstres Martin Geertsen.

Spørgsmålene omhandler pensionstillægget, besparelser på handicapområdet, nedlæggelsen af BoligJobordningen samt en lang række spørgsmål angående kommunale plejehjem.

Konferencer og Arrangementer
Servicestyrelsen, University College Lillebælt, PH Metropol og Ankestyrelsen holder i denne uge uddannelsesdage om forebyggelse og driftsoptimering på ældreområdet. Uddannelsesdagen vil blive afholdt tirsdag i København og onsdag i Odense. På uddannelsesdagene sættes der blandt andet spot på viden om og kommunale praksiserfaringer med organisering, samarbejde og specialisering, risikogrupper og særlige indsatsområder samt måling og dokumentation.

Servicestyrelsen holder endvidere temadage flere steder i Jylland om håndtering af konflikter med pårørende til borgere på plejecentre. På dagene vil der være fokus på at iværksætte initiativer til forebyggelse af konflikter med pårørende. Temadagen vil afholdes mandag i Aalborg, tirsdag i Dronninglund og onsdag i Viborg.

Endelig er det også onsdag i denne uge, at KL's Misbrugskonference løber af stablen. Det sker i Nyborg på Hotel Nyborg Strand. I år vil konferencen fokusere på metodiske udfordringer i misbrugsbehandlingen. Der vil således blive sat fokus på de metoder, der anvendes af misbrugsbehandlingen i Danmark og de særlige elementer, kommunerne skal have fokus på for at sikre en kvalificeret misbrugsbehandling.

0:000:00