DF: Alvorlig situation for førtidspensionister

NYHED: Dansk Folkeparti vil hjælpe førtidspensionisterne, så de ikke kommer til at leve i fattigdom, som DHF tidligere har advaret om.
Christian H. Hansen er enig med Susanne Olsen i, at førtidspensionisternes situation er alvorlig.
Christian H. Hansen er enig med Susanne Olsen i, at førtidspensionisternes situation er alvorlig. Foto: Altinget.dk
Anders Agner Pedersen

Det er en alvorlig situation, og det er en situation, som vi er meget bevidste om.

Christian H. Hansen (DF)
Formand, Folketingets Socialudvalg
I et brev til Folketingets Socialudvalg råbte formanden for Dansk Handicap Forbund, Susanne Olsen, vagt i gevær over for den problemstilling, som det danske samfund inden for få år kan komme til at stå over for. Nemlig den, at førtidspensionisterne var på vej mod i et liv i fattigdom, hvis ikke politikerne fik rettet op på den skævvridning af de sociale midler, som ifølge DHF finder sted i øjeblikket.

I sit brev påpegede Susanne Olsen, at skævvridningen især skyldtes, at førtidspensionisternes indkomster blev løn- og prisreguleret mindre end de øvrige indkomster på grund af, at der skulle sættes midler af til satspuljen.

Formanden for Folketingets Socialudvalg, Christian H. Hansen (DF), bekræfter over for Altinget.dk, at udvalget har modtaget Susanne Olsens brev, og at han tager hendes henvendelse alvorligt.

"Det er en alvorlig situation, og det er en situation, som vi er meget bevidste om," siger Christian H. Hansen, der endnu ikke har drøftet Susanne Olsens henvendelse med resten af Socialudvalget. Derfor kan han endnu ikke udtale sig om, hvad den generelle holdning til problemstillingen er. Til gengæld kan han fortælle, hvad hans eget parti, Dansk Folkeparti, mener om sagen:

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00