Debat

DF: Det skal blive nemmere at hjemmetræne

DEBAT: Når hjemmetræningsloven snart skal revideres, er der plads til forbedring. Det mener Dansk Folkepartis handicapordfører Karina Adsbøl, som blandt andet peger på for lang sagsbehandling som et stort problem.

Hjemmetræningsloven er en gevinst for familier med handicappede børn, skriver DF's Karina Adsbøl, som mener, at loven trænger til en kærlig hånd.
Hjemmetræningsloven er en gevinst for familier med handicappede børn, skriver DF's Karina Adsbøl, som mener, at loven trænger til en kærlig hånd.Foto: ft.dk
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Karina Adsbøl (DF)
MF og handicapordfører

Hjemmetræningsloven står over for at skulle revideres. For at hente lidt inspiration fra den ”virkelige verden” tog jeg forleden ud for at møde børn med handicaps, som bliver hjemmetrænet. Det var en af de største oplevelser, jeg har haft som politiker. Børnene var utroligt søde, og jeg lærte rigtig meget.

For mig er det virkelig vigtigt, at forældre har mulighed for at hjemmetræne. For det betyder, at familien er mere sammen. Forældrene kan være sammen med deres børn i de timer, hvor børnene er mest friske, og hvor de gennem træning kan se børnene udvikle sig. Det gør en verden af forskel for familier, som jo ikke har det nemmeste udgangspunkt.

For lang sagsbehandling
Det er på den baggrund, at Dansk Folkeparti har et stort ønske om forbedringer på hjemmetræningsområdet, når loven skal revideres. For eksempel har jeg mange gange hørt, at det er et stort problem, at sagsbehandlingstiderne på området er så lange, som de er. Det vil vi meget gerne have gjort noget ved.  

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Derfor ønsker Dansk Folkeparti i forbindelse med de forhandlinger, der i øjeblikket finder sted, at ministeren sætter fokus på de lange sagsbehandlingstider. Det kan for eksempel ende med, at vi får skrevet en målsætning ind i forhold til sagsbehandlingstider.

Også et spørgsmål om retssikkerhed
Derudover er der også spørgsmålet om retssikkerhed. Det skal være sådan, at borgerne får de ydelser, som de er berettiget til. I det hele taget skal vi i videst omfang sikre, at der på området træffes afgørelser, som er i overensstemmelse med den gældende lovgivning.

For mig er det virkelig vigtigt, at forældre har mulighed for at hjemmetræne. For det betyder, at familien er mere sammen.

Karina Adsbøl (DF)
Handicapordfører

Vi ser også meget gerne, at borgerne i højere grad inddrages i sagsbehandlingen, og at der er et godt og positivt samarbejde mellem borger og sagsbehandler.

For forældre, som har et barn med et eller flere handicap, har nok af bekymringer. De skal ikke opleve deres liv som én lang kamp mod systemet for at få den hjælp, som de egentlig er berettiget til.

En helt unik ordning
Det er vores opgave som politikere at sikre nogle gode rammer og vilkår for alle borgere. Hjemmetræningsordningen er en helt unik ordning. Formålet med indførelsen af reglerne per 1. oktober 2008 om hjemmetræning var blandt andet at give forældre til børn med handicap mulighed for at hjemmetræne deres børn efter metoder, der ikke tilbydes i offentligt regi.

Fra Dansk Folkepartis side er det vigtigt, at ordningen også kan fungere optimalt for forældre og børn efter revisionen af loven, og derfor håber vi, at ministeren er lydhør over for vores ønsker. Vi ser frem til forhandlingerne!

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karina Adsbøl

MF (DD), 4. næstformand, Folketingets Præsidium
social- og sundhedsassistent (Social- og Sundhedsskolen i Fredericia 2005), social sundhedshjælper

0:000:00