Efter anklager om misbrug af midler: Folketingsmedlem er under kritisk lup hos Social- og Boligstyrelsen

Folketingsmedlem fra Moderaterne Nanna W. Gotfredsen beskyldes af tidligere medarbejdere i Gadejuristen for at have en direkte skadelig opførsel over for de mest udsatte mennesker.

En række tidligere medarbejdere fra Gadejuristen kommer med en stribe anklager mod Nanna W. Gotfredsen, der er stifter og tidligere leder af organisationen.<br>
En række tidligere medarbejdere fra Gadejuristen kommer med en stribe anklager mod Nanna W. Gotfredsen, der er stifter og tidligere leder af organisationen.
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Moderaternes udsatte-ordfører, Nanna W. Gotfredsen, er kommet i kritisk søgelys hos Social- og Boligstyrelsen, efter at hun er blevet beskyldt for at misbruge offentlige midler.

Det får ni af hendes tidligere medarbejdere fra Gadejuristen til at rette en harsk kritik mod folketingspolitikeren.

Det skriver DR, der er kommet i besiddelse af en redegørelse på 68 sider, som medarbejderne har afleveret til Social- og Boligstyrelsen.

Gadejuristen er en organisation, der yder juridisk hjælp til de mest udsatte borgere i København, og som får millioner i støtte fra finansloven.

Nanna W. Gotfredsen kan ikke kende udlægningen af sagen og afviser over for DR, at der er hold i beskyldningerne mod hende.

”Nu ser jeg frem til styrelsens undersøgelse, som efter min bedste overbevisning vil vise, at de offentlige midler er blevet brugt til det, de skulle”, skriver hun i en mail til DR.

Skadelig opførsel

I redegørelsen kan man læse, hvordan den tidligere leder af Gadejuristen ifølge medarbejderne har opført sig på en skadelig måde over for Gadejuristens brugere, lyder det.

”Flere medarbejdere i Gadejuristen har måttet sige fra over for Nanna, når hun har villet have dem til eksempelvis at optage lyd, filme eller tage billeder som en del af sagsbehandlingen”, står der blandt andet i redegørelsen ifølge DR.

Derudover fremgår det af redegørelsen, at medarbejderne ikke måtte vide, hvilke formål pengene i organisationen gik til.

Det er ikke første gang, at Gadejuristen og Nanna W. Gotfredsen har været under kritik. Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, at Social- og Boligstyrelsen er i færd med at granske Gadejuristen for at finde ud af, om der er tale om ”uacceptabel brug af offentlige midler”.

Redegørelsen kan spores tilbage til Social- og Boligbestyrelsen, som har bestilt den.

Det skete, efter at de tidligere ansatte havde pointeret, hvorfor de valgte at stoppe i organisationen tilbage i 2021 og stiftet en lignende gadeorganisation ved navn Stenbroens Jurister.

Derefter rakte styrelsen ud til medarbejderne.

Social- og Boligtilsynet er ved at undersøge de mange beskyldninger ifølge et notat, som DR har modtaget fra tilsynet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Nanna W. Gotfredsen

MF (M), medstifter og leder, Gadejuristen
cand.jur. (Københavns Uni. 2000)

0:000:00