Eksperter: Retssikkerhed på socialområdet i frit fald

RETSSIKKERHED: Høje fejlrater har hærget i årevis i den kommunale sagsbehandling på socialområdet, men eneste svar har været symptombehandling, lyder det fra eksperter. Politikere peger på forskellige løsninger.

Mellem 20-25 procent af alle klagesager mod kommuner på social- og beskæftigelsesområdet er i perioden 2013-2015 afvist eller hjemsendt ifølge Ankestyrelsens nyeste tal.
Mellem 20-25 procent af alle klagesager mod kommuner på social- og beskæftigelsesområdet er i perioden 2013-2015 afvist eller hjemsendt ifølge Ankestyrelsens nyeste tal.Foto: Colourbox
Kasper Frandsen

Det handler om de socialfaglige udfordringer, det giver, når eksempelvis handicappede ikke får det, de har brug for, og derfor ikke får det liv, som deres uddannelse og begavelse ellers berettiger til.

Knud Aarup
Tidligere direktør i Socialstyrelsen
Fakta
Udfordret retssikkerhed eller en økonomi i knæ? 
Odense-sagen og tårnhøje fejlprocenter i kommuner i sociale sager. Altinget sætter fokus på, hvordan det står til med retssikkerheden på det sociale område – og om der overhovedet er råd til serviceniveauet, som det er i dag.

Har du input eller tip, så skriv til socialredaktør Kasper Frandsen på [email protected] eller ring på 53733518. 

Når eksempelvis handicappede eller udsatte borgere søger hjælp i landets kommuner, kan de ikke være sikre på at få den hjælp, de har krav på. Og måske er deres sag slet ikke behandlet efter reglerne.

Blandt andet er mellem 20-25 procent af alle klagesager mod kommuner på social- og beskæftigelsesområdet i perioden 2013-2015 afvist eller hjemsendt ifølge Ankestyrelsens nyeste tal.

Og den seneste måned har to praksisundersøgelser vist tårnhøje fejlprocenter i sager om demente samt svært hjerneskadede og folk med sjældne handicap, som Altinget har beskrevet.

0:000:00