Engagement er et nøgleord

PORTRÆT: Direktøren for SAS Danmark, Susanne Larsen, er ny formand for Frivilligrådet. For der skal være tid til frivilligt arbejde.
Anders Agner Pedersen
Susanne Larsen er ny formand for Frivilligrådet.
Susanne Larsen er ny formand for Frivilligrådet. Foto: Frivilligrådet

For mig er det utroligt vigtigt at være engageret i projekter og frivilligt arbejde. Så jeg ser meget frem til at være med til at tænke nyt og sætte et stærkt fokus på og styrke det frivillige arbejde i Danmark.

Susanne Larsen
Formand for Frivilligrådet
Fakta
Susanne Larsen
Født 1949
Administrerende direktør i SAS Danmark
Medlem af Dansk Industris hovedbestyrelse samt en lang række andre bestyrelser
Formand for Frivilligrådet

Kilde: business.dk

Historien om Susanne Larsen er anderledes end historien om så mange andre topchefer i Danmark. De fem år, hun har stået i spidsen for SAS Danmark, har været barske, både for Susanne Larsen og resten af koncernen.

Ikke desto mindre har Susanne Larsen formået at bevare en respekt omkring sig trods den turbulens, som SAS i øjeblikket er ude i.

Da hun var 17 år, blev hun mor for første gang, hvilket gjorde, at hun også her skilte sig ud fra mængden. Men bare fordi, hun gjorde tingene anderledes end den øvrige mængde, betød det ikke, at den unge Susanne havde tænkt sig at lade sig kue. Tværtimod.

Som 20-årig blev hun ansat i SAS som kontorassistent, og siden da gik det slag i slag, indtil Susanne Larsen i sommeren 2003 nåede toppen af SAS Danmark og skiftede jobbet som personaledirektør ud med jobbet som administrerende direktør.
I lighed med mange andre store erhvervsledere i Danmark har Susanne Larsen svært ved at se, hvorfor ikke mindst medierne finder hendes person interessant. Hun vil gerne tale om sine professionelle resultater og de mange udfordringer, som SAS står over for, men privatlivet kommer ikke andre ved. Og da slet ikke offentligheden.

Sideløbende med, at hun langsomt, men sikkert, er steget i graderne hos SAS, har Susanne Larsen engageret sig i en lang række sociale tillidshverv. Blandt andet er hun medlem af netværket "Kvinder for indflydelse 2008" og bestyrelsen i Care Danmark. Desuden er hun ambassadør for ASF - Dansk Folkehjælp.

Det er med andre ord ikke just fordi, tid er en overskudsvare for Susanne Larsen. Men ikke desto mindre sagde hun ja tak, da velfærdsminister Karen Jespersen (V) tilbød hende at blive ny formand for Frivilligrådet. I forbindelse med udnævnelsen sagde Susanne Larsen:

"For mig er det utroligt vigtigt at være engageret i projekter og frivilligt arbejde. Så jeg ser meget frem til at være med til at tænke nyt og sætte et stærkt fokus på og styrke det frivillige arbejde i Danmark."

Frivilligrådet erstatter det tidligere Rådet For Socialt Frivillige og er blevet sammensat på baggrund af indstillinger fra den frivillige verden samt Velfærdsministeriets udpegninger.

0:000:00