Fleksjob fortrænger almindelige job

JOBCENTRE: Fleksjobordningen skulle styrke det sociale engagement på arbejdsmarkedet, men mere end halvdelen af landets jobchefer mener, at det frivillige engagement er blevet udskiftet med det statsfinansierede.
Der er 53.000 borgere i fleksjob, og samtidig er antallet af ordinære job uden statstøtte til personer med helbredsproblemer er faldet til under 300.000 stillinger. Og der er tilsyneladende en sammenhæng. Flere end halvdelen af landets jobchefer mener, at fleksjob-ordningen i større eller mindre grad har fortrængt ordinære job besat af personer med længerevarende helbredsproblemer eller handicap på arbejdsmarkedet. Det skriver Agenda i dag.

I en rundspørge foretaget af Agenda - hvor 57 jobcenterchefer har deltaget - svarer 19 procent svarer, at fortrængningen er sket i mindre grad, 28 procent, at det er sket i nogen grad, og 11 procent i høj grad.

Ny ydelse, nyt behov
Jobcenterchef i Svendborg, Birgit Bagge, hører til blandt dem, som mener, at fortrængningen har været stor.

"Fleksjobordningen har ikke fungeret efter hensigten. Den er skubbet ind på arbejdsmarkedet som et ekstra led, og har skabt et nyt behov og en ny ydelse. Før ordningen blev indført, var det ikke noget, som var efterspurgt," siger hun.

0:000:00