Grangård i Jelling er årets dagtilbud

Prisen som årets dagtilbud 2017 går til den integrerede institution Grangård i Jelling. Institutionens personale roses for deres evne til at skabe et læringsmiljø, hvor børnene mødes på deres eget niveau og får lov til at være kreative.

Foto: colourbox.com
Mikkel Bødker Olesen

Den integrererede institution Grangård i Vejle Kommune er blevet tildelt prisen som Årets Dagtilbud 2017.

Komiteen bag prisen fremhævede personalets evne til at arbejde med eksperimenterende rum for læring, hvor børnene mødes på deres eget niveau og kan tegne, male, snitte, danse til musik, læse eller eksperimentere med lys og skygge. 

Temaet for Årets Dagtilbud var evnen til at skabe miljøer, hvor børnene kan udvikle deres nysgerrighed gennem læring, og børne- og socialminister, Mai Mercado, sagde i forbindelse med prisoverrækkelsen mandag:

"De voksne i Grangård skaber en fantastisk ramme for børnenes udfoldelse, hvor de møder børnenes nysgerrighed på deres præmisser, om det drejer sig om lus, dans eller maleri. Det er en rigtig god kilde til læring, hvor man favner barnets udvikling og interesser, på en måde, der ligger rigtigt godt i tråd med den styrkede pædagogiske læreplan".

Udover Grangård var også dagplejer Vibeke Lundgaard Clausen fra Thorning og vuggestuen Corneliusmindevej på Amager blandt de nominerede til Årets Dagtilbud 2017.

Det er andet år i træk, at Årets Dagtilbud uddeles  af Børne- og Socialministeriet, Socialstyrelsen, BUPL og FOA. Prisen blev oprettet for at sætte sætte fokus på den indsats, som det pædagogiske personale yder hver dag. Sidste år vandt Eksperimental Institutionen på Amager prisen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mai Mercado

MF og gruppeformand (K), fhv. børne- og socialminister, fhv. formand, FOF
cand.scient.pol. (SDU 2008)

0:000:00