Her sætter vi selv dagsordenen

INTERVIEW: I slutningen af april modtager Marwan Zobi et brev fra integrationsminister Rikke Hvilshøj (V). Heri roser hun integrationsrådet i Kolding for at være et ”forbilledligt eksempel på et velfungerende integrationsråd”. Formand Marwan Zobi fortæller i Altingets interviewserie, hvad Kolding gør rigtig.
Ole Hall

Nogle bruger al deres fritid på at spille fodbold, men det er gået op for mig, at integration faktisk er blevet min hobby!

Marwan Zobi
Formand for integrationsrådet, Kolding.
Fakta
Med integrationsloven i 1999 blev der givet kommunerne en række muligheder for at etablere integrationsråd.

Regeringen besluttede pr. 1. januar 2004 at gøre det frivilligt for kommunerne, om de vil oprette et integrationsråd.

Sekretariatet for Rådet for Etniske Minoriteter har på nuværende tidspunkt kendskab til, at 63 kommuner har oprettet et integrationsråd.


Kilde: Integrationsministeriet
Idyllen ved Slotssøen i Kolding er i 2001 til at overse. En gruppe andengenerationsindvandrere har igennem længere tid lavet ballade og generet gæsterne ved Koldings svømmehal, Slotssøbadet.

Politiet har ikke formået at løse problemet, så da 59-årige Marwan Zobi sætter sig for at tale problemerne ud af verden, er der ikke mange, der tror på ham. Men lange samtaler med de unge knægte hver søndag eftermiddag gør en forskel. Og fire måneder senere er idyllen tilbage ved Slotssøen i Kolding.

Episoden vidner om Marwan Zobis konsekvente tilgang til integrationsproblemerne.

”Når der er et problem, griber jeg fat i det med det samme. Det skal man simpelthen. Ellers kommer vi ikke videre,” siger Marwan Zobi.

0:000:00