Kommune undersøgte fiberindholdet i Natalis kost for ikke at dække handicapudgifter: ”Man bliver en, der bare skal ned med nakken”

25-årige Natali droppede efter tre års kamp at få dækket en række merudgifter til specialkost på grund af diabetes og cøliaki. Som led i afslaget foretog kommunen blandt andet en detaljeret gennemgang af fiberindholdet i hendes kost. Hun kritiserer forløbet for at være markant dyrere end de udgifter, hun søgte om at få dækket.

I en sag fra Helsingør har kommunen bl.a. lavet en detaljeret undersøgelse af prisen på en borgers kost for at afgøre en sag om merudgiftsydelser. Sagen er et eksempel på "et overdreven dokumentationskrav," lyder kritikken fra DH. <i>(Arkivfoto)</i>
I en sag fra Helsingør har kommunen bl.a. lavet en detaljeret undersøgelse af prisen på en borgers kost for at afgøre en sag om merudgiftsydelser. Sagen er et eksempel på "et overdreven dokumentationskrav," lyder kritikken fra DH. (Arkivfoto)Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Efter mere end tre års kamp opgav Natali Clarén Hofstätter i efteråret at få kommunen til at dække sine udgifter til en særlig diæt, som hun skal have, fordi hun lider af tarmsygdommen cøliaki og diabetes.

Afslaget kom endegyldigt, efter en leder i Helsingør Kommune detaljeret havde gennemgået fiberindholdet i Rema1000’s glutenfri produkter, som Natali til daglig spiser.

Gennemgangen blev lavet på opfordring fra Ankestyrelsen for at sandsynliggøre, at hendes ekstraudgifter til den særlige kost ikke overstiger den minimumsgrænse, man som borger skal over for at få dækket de udgifter, man kan få dækket, fordi de er forbundet med ens handicap.









0:000:00