Kommunechef: Skal handicappede børn virkelig have så meget hjælp?

FOLKESKOLE: Specialundervisningen koster kommunerne flere og flere penge, men får vi nok for den stigende udgift, spørger formanden for skolecheferne, Per. B. Christensen. Handicapformand stærkt kritisk.
Per B. Christensen går torsdag af som formand for Børne- og Kulturchefforeningen, men når inden da at tage hul på en tabubelagt diskussion om, hvorvidt handicappede børn får for meget hjælp.
Per B. Christensen går torsdag af som formand for Børne- og Kulturchefforeningen, men når inden da at tage hul på en tabubelagt diskussion om, hvorvidt handicappede børn får for meget hjælp. Foto: Pressefoto
Anders Heissel

Hvorfor skal almindelige arbejdende forældre, der har et handicappet barn, ikke betale det samme for en sfo-plads som alle andre?

Per B. Christensen
Formand for Børne- og Kulturchefforeningen

Udgifterne er steget markant til specialundervisning i kommunerne de seneste år, og nu sætter formanden for Børne- og Kulturchefforeningen, Per B. Christensen, spørgsmålstegn ved, om handicappede børn også skal have så meget hjælp.

"Vi skal helt bestemt vise omsorg og give kvalificeret hjælp til familierne, for det er en belastning at have et handicappet barn. Men jeg oplever sommetider, at vi i vores deltagelse i familiens ulykke kommer til at "handicapgøre" de handicappede børns familier. Og at velfærd - sat lidt på spidsen - kommer til at handle om antallet af ydelser fra kommunen," siger Per B. Christensen.

Børne- og Kulturchefforeningen holder i disse dage årsmøde, og det er ved dette møde, at Per B. Christensen rejser debatten. Han understreger, at kommunerne kan blive bedre til at udveksle tilbud og sørge for, at overgangen fra handicappet barn til handicappet voksen kan forbedres, men han mener, at diskussionen er på sin plads, for han kan se en tendens til, at kommunerne gør børn med diagnoser og deres familier mere handicappede, end godt er.

0:000:00