Ny metode til opsporing af udsatte børn

KORT NYT: Børnene hjælpes bedst, hvis deres problemer opdages tidligt. Derfor skal børns trivsel vurderes hvert halve år, viser delrapport fra AKF.

AKF har på vegne af Servicestyrelsen udviklet en ny metode, der skal være med til tidligt at opspore socialt udsatte børn.

Pædagoger, dagplejere, lærere og sundhedsplejersker skal vurdere alle børns trivsel ved hjælp af et skema hvert halve år. De skal etablere et godt samarbejde med forældrene - og med andre institutioner og offentlige myndigheder. Kommunerne skal med forældrenes accept formidle relevant viden om det enkelte barn til relevante fagfolk. Og fagfolkene skal have supervision, så de lærer at opfange og reagere på de udsatte børns signaler.

Sådan lyder nogle af hovedpunkterne i den nye metode for tidlig opsporing af udsatte børn, som AKF, Anvendt KommunalForskning, har udviklet i samarbejde med en række kommuner.

Socialminister Benedikte Kiær (K) er glad for de gode resultater med trivselsskemaer. Hun udtaler:

"Skemaerne hjælper pædagoger og lærere, så de tidligt kan opfange børn med problemer. På den måde kan vi forebygge, at problemerne vokser og bliver meget alvorlige".

0:000:00