Opsamling på debat: Det betyder økonomiaftalen for det specialiserede socialområde

Økonomiaftalen mellem regeringen og KL har inddraget dele af Tranæs-udvalgets omstridte anbefalinger til handicapområdet og ladt andre ligge til videre overvejelse. Men hvad kommer aftalen til at betyde for socialområdet på kort og langt sigt? Det har en række aktører givet deres bud på.

Regeringen og KL indgik økonomiaftale i maj 2023 med en række tiltag, der skal bidrage til, at kommunerne bedre kan styre økonomien på det specialiserede socialområde. Det har skabt debat både før og efter aftalen blev indgået.
Regeringen og KL indgik økonomiaftale i maj 2023 med en række tiltag, der skal bidrage til, at kommunerne bedre kan styre økonomien på det specialiserede socialområde. Det har skabt debat både før og efter aftalen blev indgået.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Claudia Steenhard

Regeringen og KL er med afsæt i anbefalinger fra det såkaldte Tranæs-udvalg blevet enige om en række tiltag, som skal hjælpe kommunerne med at styre økonomien på det specialiserede socialområde, som har været et tema flere år i træk.

På Altinget Social har vi bedt aktører på området om at vurdere aftalens initiativer på det specialiserede socialområde.

Er det den rigtige vej at give kommunerne mulighed for at øge botilbudskapaciteten? Hvilke konsekvenser får aftalen for borgere med handicap? Det har en række aktører før og efter sommeren taget stilling til. Her får du overblikket over debattørernes indlæg.









0:000:00