Rasmus og Julia-sagen

11/4-05: Jeg kan generelt henvise til Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integrations notat af 26. maj 2003, svarer integrationsministeren.
Dokumentation
Spørger: Jens Peter Vernersen (S)

Spørgsmål S 397: Vil ministeren oplyse, hvilke muligheder der er, for at den sag, der i BT den 16. marts 2005, side 11, er omtalt som Rasmus og Julia-sagen om en dansk FN-soldat og hans ungarske hustru, kan finde en positiv løsning, så familien ikke splittes, men får mulighed for at blive i Danmark?

Svar fra ministeren: Jeg kan generelt henvise til Ministeriet for Flygtninge, Indvandrere og Integrations notat af 26. maj 2003 – oversendt til Folketingets Integrationsudvalg den 25. juli 2003 (Alm. del, bilag 368).

Notatet drejer sig om anvendelse af 24 års kravet, jf. udlændingelovens §9, stk. 1, nr. 1, og tilknytningskravet, jf. §9, stk. 7, navnlig hvor den herboende ægtefælle eller samlever har en særlig erhvervsmæssig tilknytning til Danmark.

I notatet anføres bl.a. følgende:

”Ministeriet finder endvidere, at det i relation til visse herboende personer, herunder ansatte i statens tjeneste, der varetager en stilling af en sådan karakter, at hensyn af udenrigs- og sikkerhedspolitisk karakter taler imod at henvise den pågældende til at tage ophold i udlandet med sin ægtefælle, hvis dette reelt indebærer, at den pågældende må fratræde sin stilling, tillige mere generelt bør være muligt at fravige såvel 24 års kravet som tilknytningskravet. Som eksempel på sådanne herboende personer kan nævnes ansatte i forsvaret, der som led i ansættelsesforholdet kan udstationeres i udlandet i forbindelse med deltagelse i fredsskabende eller fredsbevarende operationer.”

Jeg kan oplyse, at Udlændingestyrelsen vil inddrage ovennævnte praksis i forbindelse med en fornyet behandling af sagen.


0:000:00