Socialminister beder Ankestyrelsen undersøge tal nærmere

Karen Ellemann (V) vil nu tage fat på Ankestyrelsen for at se nærmere på tallene. 28. april 2016

BAG TALLENE: Der er stor forskel på, hvor mange indberetninger kommunerne foretager af børn og unges trivsel. Det skal der ses nærmere på, sagde Karen Ellemann (V) torsdag på et samråd.

Torsdag var Social- og Indenrigsminister Karen Ellemann (V) kaldt i samråd af Socialdemokratiets socialordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil. Her skulle ministeren redegøre for de store forskelle, der er i mængden af indberetninger om børn og unges trivsel per kommune, som en rapport fra Ankestyrelsen har vist.

Pernille Rosenkrantz-Theil pointerede, at politikerne ikke ved, om det var godt eller skidt, at en kommune havde registreret få indberetninger. Hun påpegede, at der både kan ligge et godt forebyggende arbejde bag, men at det også kan betyde, at kommunerne overser svigt hos børn.

Derfor bad hun ministeren tage de første skridt til at få endnu mere viden omkring tallene. Det vil ministeren nu gå videre med.

"Jeg vil tage kontakt til Ankestyrelsen og bede dem om at undersøge, hvordan vi kan komme i dybden med det her," lød det fra Karen Ellemann (V).

Det er første gang, en oversigt over kommunernes indberetninger er blevet foretaget, og derfor var formålet med samrådet også at finde ud af, hvordan politikerne kunne blive endnu klogere på tallene.

Forrige artikel Enighed om takstmodel for BPA-ordning Enighed om takstmodel for BPA-ordning Næste artikel Løkke: Jeg kunne ikke indfri valgløfte Løkke: Jeg kunne ikke indfri valgløfte