Socialrådgivere trækker i land om unges kontanthjælp

KONTANTHJÆLP: Bettinas Posts udmelding om, at kontanthjælpen til stærke unge godt kan sættes ned på SU-niveau, har skabt debat og fået modstand fra et flertal i Socialrådgivernes bestyrelse. Hun beklager og føler sig misforstået.
Foto: Socialrdg.
Lobna Taiybi

Det er desuden mit indtryk, at jeg er blevet misforstået i store dele af pressen, hvor der primært har været fokus på, at der skal skæres i ydelsen til unge kontanthjælpsmodtagere. Mit hovedbudskab er, at der er forskel på, hvordan man skal behandle unge kontanthjælpsmodtagere under 30 år. Det afhænger af, hvilke ressourcer de har.

Bettina Post
Formand for Dansk Socialrådgiverforening

Skær ydelserne ned på SU-niveau for alle stærke kontanthjælpsmodtagere under 30 år. Sådan lød budskabet fra Socialrådgivernes formand Bettina Post.

Nu trækker hun i land.

"Jeg er som udgangspunkt ikke nogen bannerfører for, at vi skal sætte ydelserne ned. Men jeg kommer heller ikke til at gå ud og slås for, at fuldstændigt velfungerende unge mennesker, som kunne gå i gang med en uddannelse, og som egentlig bare går og klør røv, fordi de ikke rigtig gider, skal have en højere ydelse end SU'en. Og det gælder for alle de stærke unge under 30 år."

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00