Om  
Ulrik Wilbek

Ulrik Wilbek genopstiller ikke som borgmester i Viborg

Borgmester i Viborg Ulrik Wilbek genopstiller ikke ved næste kommunalvalg. Dermed stopper han ved udgangen af 2025.

Borgmester i Viborg Ulrik Wilbek genopstiller ikke ved næste kommunalvalg.
Borgmester i Viborg Ulrik Wilbek genopstiller ikke ved næste kommunalvalg.Foto: Johnny Pedersen/Ritzau Scanpix
Emma Brink

Viborgs borgmester Ulrik Wilbek har besluttet ikke at genopstille ved kommunalvalget i 2025. Den tidligere håndboldlandstræner stopper dermed som borgmester 1. januar 2026.

Det skriver Viborg Kommune i en pressemeddelelse.

Det er ikke en ny beslutning, Ulrik Wilbek har taget, for han har ikke forestillet sig, at han skulle være borgmester i flere årtier.

"Ved udgangen af 2025 har jeg været borgmester i otte år, og så tænker jeg, at det vil være rigtigt for mig, og måske også for Viborg Kommune, at jeg stopper," siger han. 

Beslutningen hænger ikke sammen med hans to nylige sygemeldinger, den ene på grund af en øresygdom i efteråret 2022 og den anden på grund af overanstrengelse i efteråret 2023.

"Hvis mit helbred gjorde, at jeg ikke kunne udføre mit arbejde, ville jeg jo gå af som borgmester nu. Men det er ikke tilfældet, og derfor fortsætter jeg selvfølgelig også perioden ud. Der er stadig mange spændende muligheder i forhold til at gøre Viborg Kommune til et endnu bedre sted at bo og at drive virksomhed i, og den opgave glæder jeg mig til fortsat at stå i spidsen for," siger Ulrik Wilbek.

Ulrik Wilbek har været borgmester i Viborg siden 2018, og han er desuden formand for KL's socialudvalg og for Midtjyllands lufthavn. Han har tidligere været landstræner for både mændenes og kvindernes håndboldlandshold, hvor han var med til at vinde danske medaljer ved flere internationale turneringer.  

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ulrik Wilbek

Borgmester (V), Viborg Kommune, formand, KL's Socialudvalg, formand, Midtjyllands lufthavn
skolelærer

0:000:00