Karina Adsbøl
 svarer 
Astrid Krag

Karina Adsbøl (DF) spørger social- og indenrigsministeren, Astrid Krag, om at redegøre for, hvorfor ordet ”psykologisk” er skiftet ud med ”terapeutisk” i lovforslaget

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 7, Spørgsmål 1
Det fremgår af den gældende vejledning til servicelovens § 101, at: ”Behandling efter §

101 forudsætter en socialpædagogisk eller psykologisk funderet indsats i et helhedsorienteret forløb, som kan fastlægges i forbindelse med en behandlingsplan.” Vil ministeren redegøre for, hvorfor ordet ”psykologisk” er skiftet ud med ”terapeutisk”, idet der henvises til, at det af bemærkningerne til det fremsatte lovforslag fremgår, at ”[..] behandlingen vil være funderet i en socialpædagogisk eller terapeutisk indsats, som bl.a. kan bestå af individuelle samtaleforløb og gruppebehandling.”?

Svar fra tirsdag den 5. november 2019
”Det fremgår af den gældende vejledning til servicelovens § 101, at: ”Behandling efter §

101 forudsætter en socialpædagogisk eller psykologisk funderet indsats i et helhedsorienteret forløb, som kan fastlægges i forbindelse med en behandlingsplan.” Vil ministeren redegøre for, hvorfor ordet ”psykologisk” er skiftet ud med ”terapeutisk”, idet der henvises til, at det af bemærkningerne til det fremsatte lovforslag fremgår, at ”[..] behandlingen vil være funderet i en socialpædagogisk eller terapeutisk indsats, som bl.a. kan bestå af individuelle samtaleforløb og gruppebehandling.”?” Svar:

Med lovforslaget ændres der ikke på kravene til det behandlingsmæssige indhold af stofmisbrugsbehandling efter serviceloven.

Jeg henviser til daværende børne- og socialministers svar til spørgsmål 3 til L 187 af d.

5. april 2019, hvor det er nærmere forklaret, hvorfor terapeutisk er anvendt i lovforslaget.

Det er vigtigt for mig, at det er personens problemer og behov, der er i centrum, når kommunerne visiterer til behandling. I lovforslaget tydeliggøres det, at kommunerne skal træffe afgørelse på baggrund af en helhedsorienteret afdækning af den enkelte persons problemer og behov.
0:000:00