Pernille Skipper
 svarer 
Astrid Krag

Pernille Skipper (EL), Anni Matthiesen (V) og Karina Adsbøl (DF) spørger social- og indenrigsministeren, Astrid Krag, om kommunerne med lovforslaget, får pligt til at iværksætte social behandling til en person med et stofmisbrug senest 14 dage efter henvendelsen til kommunen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 7, Spørgsmål 3
Vil ministeren bekræfte, at kommunerne med lovforslaget får pligt til at iværksætte social behandling til en person med et stofmisbrug senest 14 dage efter henvendelsen til kommunen og dermed også, at det ikke er tilstrækkeligt, at kommunen har truffet en afgørelse og/eller visiteret/tilbudt borgeren en plads, men at selve behandlingen skal være iværksat på den pågældende døgninstitution, ambulante tilbud eller lignende?

Svar fra tirsdag den 5. november 2019
”Vil ministeren bekræfte, at kommunerne med lovforslaget får pligt til at iværksætte social behandling til en person med et stofmisbrug senest 14 dage efter henvendelsen til kommunen og dermed også, at det ikke er tilstrækkeligt, at kommunen har truffet en afgørelse og/eller visiteret/tilbudt borgeren en plads, men at selve behandlingen skal være iværksat på den pågældende døgninstitution, ambulante tilbud eller lignende?” Svar:

Lovforslaget viderefører uden indholdsmæssige ændringer med det foreslåede § 101, stk. 4, den gældende behandlingsgaranti i servicelovens § 101, stk. 2, hvorefter kommunerne skal iværksætte tilbud om behandling senest 14 dage efter henvendelsen til kommunen.

Jeg vil fra lovforslagets bemærkninger s. 4 fremhæve følgende, som jeg mener, vil forklare behandlingsgarantien uddybende:

”Ordningen medfører, at når en borger henvender sig med ønske om at få behandling for et stofmisbrug, vil behandlingsgarantien træde i kraft, hvormed afdækningen skal foretages inden for 14 dage med henblik på, at kommunalbestyrelsen kan træffe afgørelse og visitere borgeren til et effektivt behandlingstilbud og påbegynde sin behandling inden for behandlingsgarantiens frist.”
0:000:00