Trine Torp
 svarer 
Astrid Krag

SF: Hvordan sikrer man en ordentlig kvalitet i udbuddet af behandling til udsatte stofmisbrugere?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 7, Spørgsmål 8

Vil ministeren oplyse, hvordan hun mener, at der sikres en ordentlig kvalitet i de forskellige typer af terapeutiske indsatser, som tilbydes til udsatte stofmisbrugere, idet der henvises til henvendelse fra Gadejuristen, jf. L 7 - bilag 3?

Svar fra fredag den 8. november 2019
Krag: Vi arbejder med at implementere de nationale retningslinjer for stofmisbrugsbehandling i kommunerne

Fra centralt hold arbejder Socialstyrelsen med at udbrede behandlingsmodeller, der virker, til kommunerne. For eksempel er der i regi af Udviklings- og Investeringsprogrammet (UIP) på voksenområdet med aftalen for 2019 afsat 11,2 mio. kr. til udbredelse af MOVE til 12-15 kommuner samt 8,7 mio. kr. til videreudvikling og modning af MOVE med det formål, at metoden kan anvendes som gruppebehandling. Det er et arbejde, der vil fortsætte.

Derudover har Socialstyrelsen i 2016 udgivet de nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling, som bygger på lovgivning og aktuelt bedste viden. Med satspuljeaftalen på sundhedsområdet for 2019-2022 blev der afsat midler til at videreføre implementeringen af de nationale retningslinjer i flere kommuner.

Mennesker, der har brug for behandling af både psykiske lidelser og misbrug, oplever alt for ofte, at hjælpen er usammenhængende og utilstrækkelig. Regeringen vil derfor som led i, at vi udarbejder en 10-årsplan for psykiatrien, se på en ændring af ansvarsfordelingen mellem kommuner og regioner for behandling for denne gruppe med henblik på at sikre en mere sammenhængende og helhedsorienteret indsats.

0:000:00