Sikandar Siddique
 svarer 
Mattias Tesfaye

Sikandar Siddique (ALT) spørger udlændinge- og integrationsministeren, Mattias Tesfaye, om ministeren mener, at vi lever vi op til børnekonventionens krav om at sikre barnets tarv på Sjælsmark, når 61% sandsynligvis har og yderligere 19% muligvis opfylder kriterierne til en børnepsykiatrisk diagnose? Mener ministeren, at børnekonventionens bestemmelser om barnets tarv kan opfyldes tilgodeses, hvis børnene ikke flyttes fra Sjælsmark eller får tilladelse til ophold, fra udlændinge- og integrations

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 2, Spørgsmål 6
Mener ministeren, at vi lever vi op til børnekonventionens krav om at sikre barnets tarv på Sjælsmark, når 61% sandsynligvis har og yderligere 19% muligvis opfylder kriterierne til en børnepsykiatrisk diagnose? Mener ministeren, at børnekonventionens bestemmelser om barnets tarv kan opfyldes tilgodeses, hvis børnene ikke flyttes fra Sjælsmark eller får tilladelse til ophold?

Svar fra tirsdag den 7. januar 2020
Det er vigtigt for mig, at børn i indkvarteringssystemet behandles ordentligt. Det er i den forbindelse afgørende, at der ikke er nogen børn, som får krænket deres rettigheder som følge af at være indkvarteret på et asylcenter i Danmark. Jeg er derfor også tilfreds med, at Folketingets Ombudsmand i sin redegørelse om Udrejsecenter Sjælsmark har konkluderet, at dette heller ikke er tilfældet.

Resultaterne af Røde Kors’

undersøgelse om trivsel hos børn på Udrejsecenter Sjælsmark, som der henvises til i spørgsmålet, underbygger regeringens holdning om, at der er behov for i højere grad at skærme børnene.

Børnefamilier, der har fået afslag på deres asylansøgning, skal derfor ikke længere bo på Udrejsecenter Sjælsmark, jf. den politiske forståelse af 20. november 2019 mellem regeringen, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten om flytning af børnefamilier fra Sjælsmark.

Regeringen har således besluttet, at børnefamilierne fremover skal indkvarteres på Center Avnstrup, hvor børnene vil opleve en række konkrete ændringer i hverdagen, herunder styrkede pædagogiske tilbud.

7. jauar 2020 Udlændinge- og Integrationsministeriet Koncernøkonomi Akt-id 6198 4000 [email protected] www.uim.dk 36977191 2019 - 17317 1092123 Mattias Tesfaye / Søren Larsen Side 1/
0:000:00