Karina Lorentzen Dehnhardt
 svarer 
Nick Hækkerup

Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) spørger justitsministeren, Nick Hækkerup, om lovforslaget vil få flere i behandling i Kriminalforsorgen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 24, Spørgsmål 2
Vil ministeren redegøre for, om lovforslaget vil få flere i behandling i Kriminalforsorgen, og vil ministeren give et skøn over, hvor mange indsatte der vil kunne få glæde af forslaget, herunder eventuelt hvor mange flere indsatte, der kan få glæde af bedre behandlingsmuligheder?

Svar fra tirsdag den 17. november 2020
Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Direktoratet for Kriminalforsorgen, der har oplyst følgende:

”Der iværksættes årligt mellem ca. 1500-1700 såkaldte forbehandlingsforløb i arresthusene. Såfremt den indsattes opholdstid i arresthuset varer ud over tiden for forbehandlingsforløbet, kan den indsatte aktuelt fortsætte i såkaldt forlænget forbehandling.

Kriminalforsorgen har ikke data, der kan sammenholde varigheden af de indsattes opholdstid med deltagelse i misbrugsbehandling. Det er dog kriminalforsorgens vurdering, at ca. 1/3 af de iværksatte forløb med lovforslaget vil kunne fortsættes som primærbehandling inden for den indsattes opholdstid i arresthuset.

Der er ikke med lovforslaget lagt op til, at flere indsatte i arresthusene skal i behandling, men derimod at flere indsatte ikke alene får forbehandling eller forlænget forbehandling, men en primærbehandling, som har en anden karakter og intensitet. Kriminalforsorgen estimerer, at ca. 500-600 indsatte som følge af lovforslaget årligt vil kunne tilbydes og gennemføre primærbehandling i arresthusene.”
0:000:00