Karina Lorentzen Dehnhardt
 svarer 
Nick Hækkerup

Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) spørger justitsministeren, Nick Hækkerup, hvilket behandlingsprogram Kriminalforsorgen har til kokainafhængige stofbrugere

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 24, Spørgsmål 5
Vil ministeren redegøre for, hvilket behandlingsprogram Kriminalforsorgen har til kokainafhængige stofbrugere?

Svar fra tirsdag den 17. november 2020
Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Direktoratet for Kriminalforsorgen, der har oplyst følgende:

”Nedenfor følger en oversigt over iværksatte og gennemførte misbrugsbehandlingsforløb, idet bemærkes, at gennemførte forbehandlingsforløb i arresthusene er talt med under gennemførte forløb. Det kan oplyses, at behandlingsforløb kan afbrydes efter indsattes eget ønske eller ved løsladelse. Det bemærkes, at afbrudte og nyopstartede behandlingsforløb som følge af overførsel til andre matrikler i kriminalforsorgen tælles med i registreringen.

Antal iværksatte forløb i alt i Kriminalforsorgen Antal gennemførte forløb i alt i Kriminalforsorgen 2019 2018 2017 2016 2015 3848 3908 3962 3665 3974 2072 1929 2164 2199 2373 Kriminalforsorgen har tilrettelagt misbrugsbehandlingstilbuddene til de indsatte, så de i et vist omfang afspejler den variation i behandlingstilbuddene, der findes i samfundet i øvrigt. Således kan misbrugsbehandlingen i institutionerne variere i forhold til valg af metoder og teoretisk forankring.

Langt overvejende benyttes metoder som kognitiv terapi, motivational interviewing, mindfulness, narrativ tilgang, psykoedukation og familieorienteret tilgang.

Alt efter deltagernes evner til at indgå i grupper og sikkerhedsvurderingen af den enkelte er gruppeterapi generelt en del af behandlingsforløbene.”
0:000:00