Rosa Lund
 svarer 
Nick Hækkerup

Rosa Lund (EL) spørger justitsministeren, Nick Hækkerup, hvorfor der ikke følger økonomiske midler med til Kriminalforsorgen

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 23, Spørgsmål 2
Vil ministeren redegøre for, hvorfor der ikke følger økonomiske midler med til Kriminalforsorgen, når det vurderes, at forslaget vil koste 3,1 mio. kr. årligt som følge af den yderligere strafmasse?

Svar fra tirsdag den 17. november 2020
Jeg kan oplyse, at det er forudsat, at udgifterne til lovforslaget i 2021 afholdes inden for kriminalforsorgens eksisterende økonomiske rammer.

Fra 2022 og frem fastlægges kriminalforsorgens samlede økonomi i en ny flerårsaftale for 2022-2025, hvor bevillingsniveauet for kriminalforsorgen i perioden fastsættes.

Regeringen er opmærksom på de økonomiske udfordringer, der er i kriminalforsorgen, og har derfor med finanslovforslaget for 2021 bl.a. lagt op til at tilføre ca. 95 mio. kr. til kriminalforsorgen i 2021.

0:000:00