Trine Torp
 svarer 
Astrid Krag

Trine Torp (SF) spørger social- og ældreministeren, Astrid Krag, om ministeren vil tage initiativ til en ny undersøgelse af kommunernes forvaltning af reglerne i betalingsbekendtgørelsen og i særdeleshed omkring forældrebetalingen ved anbringelser af børn uden for hjemmet

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 114, Spørgsmål 3
Vil ministeren tage initiativ til en ny undersøgelse af kommunernes forvaltning af reglerne i betalingsbekendtgørelsen og i særdeleshed omkring forældrebetalingen ved anbringelser af børn uden for hjemmet, eftersom Ankestyrelsens undersøgelse af ”Forældrebetaling for døgntilbud” er fra februar 2016 og dermed ikke længere giver et retvisende og nutidigt billede af området?

Svar fra tirsdag den 25. maj 2021
”Vil ministeren tage initiativ til en ny undersøgelse af kommunernes forvaltning af reglerne i betalingsbekendtgørelsen og i særdeleshed omkring forældrebetalingen ved anbringelser af børn uden for hjemmet, eftersom Ankestyrelsens undersøgelse af ”Forældrebetaling for døgntilbud” er fra februar 2016 og dermed ikke længere giver et retvisende og nutidigt billede af området?” Svar:

Iværksættelse af en undersøgelse af den nuværende administration af reglerne om forældrebetaling for døgntilbud vil kræve brug af ressourcer.

Såfremt SF ønsker, at der skal igangsættes en undersøgelse herom, kan dette ønske løftes i forbindelse med finanslovsforhandlingerne, eller forhandlingerne om udmøntning af reserven til foranstaltninger på social-, sundheds og arbejdsmarkedsområdet.
0:000:00