Karina Adsbøl
 svarer 
Astrid Krag

Karina Adsbøl (DF) spørger social- og ældreministeren, Astrid Krag, om ministeren vil undersøge de beregninger, der foreligger vedrørende kommunens opkrævning, herunder de anvendte ressourcer til administration af reglerne i forbindelse med opkrævning af forældrebetaling ved anbringelser af børn og unge

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 114, Spørgsmål 4
Vil ministeren undersøge de beregninger, der foreligger vedrørende kommunens opkrævning, herunder de anvendte ressourcer til administration af reglerne i forbindelse med opkrævning af forældrebetaling ved anbringelser af børn og unge, og vil ministeren herunder rette en forespørgsel til KL og Ankestyrelsen om deres vurdering er, at beløbet overstiger det, de rent faktisk modtager i forældrebetaling?

Svar fra torsdag den 27. maj 2021
”Vil ministeren undersøge de beregninger, der foreligger vedrørende kommunens opkrævning, herunder de anvendte ressourcer til administration af reglerne i forbindelse med opkrævning af forældrebetaling ved anbringelser af børn og unge, og vil ministeren herunder rette en forespørgsel til KL og Ankestyrelsen om deres vurdering er, at beløbet overstiger det, de rent faktisk modtager i forældrebetaling?” Svar:

Iværksættelse af en undersøgelse, med nye beregninger vedrørende kommunernes opkrævning af forældrebetaling ved anbringelser af børn og unge, vil kræve brug af ressourcer.

Såfremt DF ønsker, at der skal igangsættes en ny undersøgelse, kan dette ønske løftes i forbindelse med finanslovsforhandlingerne, eller forhandlingerne om udmøntning af reserven til foranstaltninger på social-, sundheds og arbejdsmarkedsområdet.
0:000:00