Karina Adsbøl
 svarer 
Astrid Krag

Karina Adsbøl (UFG) spørger social- og ældreministeren, Astrid Krag, om ministeren kan bekræfte, at der som led i Aftale om kriminalforsorgens økonomi 2022-2025, skal gennemføres en undersøgelse af fordele og ulemper ved at sende stofafhængige i behandling fremfor i fængsel med afsæt i portugisiske erfaringer

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

B 145, Spørgsmål 1
Vil ministeren bekræfte, at der som led i Aftale om kriminalforsorgens økonomi 2022-2025, skal gennemføres en undersøgelse af fordele og ulemper ved at sende stofafhængige i behandling fremfor i fængsel med afsæt i portugisiske erfaringer, og i bekræftende fald hvor langt man er med undersøgelsen?

Svar fra torsdag den 9. juni 2022
”Vil ministeren bekræfte, at der som led i Aftale om kriminalforsorgens økonomi 2022-2025, skal gennemføres en undersøgelse af fordele og ulemper ved at sende stofafhængige i behandling fremfor i fængsel med afsæt i portugisiske erfaringer, og i bekræftende fald hvor langt man er med undersøgelsen?” Svar:

Social- og Ældreministeriet har til brug for besvarelsen indhentet bidrag fra Justitsministeriet, der har oplyst følgende:

”Det fremgår af aftalen om kriminalforsorgens økonomi 2022-2025, at der med afsæt i portugisiske erfaringer skal gennemføres en undersøgelse af fordele og ulemper ved at sende stofafhængige i behandling fremfor i fængsel. Som led i undersøgelsen vil det blive belyst, hvilken fængselskapacitet der eventuelt vil kunne frigives ved en sådan model. Det fremgår endvidere af aftalen, at undersøgelsen skal gennemføres af Justitsministeriets Forskningskontor i aftaleperioden. Justitsministeriet kan oplyse, at undersøgelsen forventes igangsat i 2023.”
0:000:00