Grete Christensen: Sygeplejersker skal lede sundhedsfællesskaber

INTERVIEW: Det er en stor fejl i regeringens sundhedsreform, at sygeplejerskerne ikke er tiltænkt en plads med i toppen af sundhedsfællesskaberne, mener formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen. Samtidig er hun bekymret for et farvel til regionspolitikerne. Læs hele interviewet her.

Målet om at skabe bedre samarbejde mellem sygehuse, almen praksis og kommunerne er helt rigtigt. Men regeringens forslag med de 21 sundhedsfællesskaber i sundhedsreformen har flere alvorlige svagheder, advarer formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, i et interview med Altinget om reformen.

"Regeringen lægger op til, at sundhedsfællesskaberne skal styres af sygehusdirektører, borgmestre og læger fra almen praksis. Jeg er meget bekymret over, at det ikke er obligatorisk, at der skal være medlemmer med en sygeplejefaglig baggrund i ledelsen af sundhedsfællesskaberne," siger Grete Christensen.

Regeringens mål om, at sygehusene i 2025 skal aflastes for 500.000 ambulatoriebesøg og 40.000 indlæggelser, kombineret med bedre sammenhæng for patienterne, kræver sygeplejersker i ledelseslaget af sundhedsfællesskaberne, mener formanden for de 77.000 medlemmer af Dansk Sygeplejeråd.

Login