Kræftens Bekæmpelse aflyser landsindsamling

KORT NYT: Kræftens Bekæmpelse har besluttet at aflyse årets landsindsamling, som skulle foregå 29. marts. Der arbejdes på at finde en ny dato, hvor de tusindvis af frivillige atter kan komme ud og samle ind. 

Cecilie Bech Rønsholt

Kræftens Bekæmpelse aflyser landsindsamlingen som følge af myndighedernes anvisninger i forhold til coronavirus. 

Det skriver Kræftens Bekæmpelse i en pressemeddelelse.

"Vi er meget kede af at måtte aflyse landsindsamlingen, for den betyder rigtig meget for Kræftens Bekæmpelse. Men vi står samlet i ønsket om at tage et samfundsansvar og bidrage til at sænke tempoet for smittespredningen, så belastningen på vores sundhedsvæsen mindskes mest muligt," siger Jesper Fisker.

Op mod 26.000 danskere var tilmeldt som indsamlere, og 3.000 frivillige var tilknyttet indsamlingen som koordinatorer eller indsamlingsledere. Dem vil Jesper Fisker gerne takke: 

"Jeg vil gerne sige stort tak til alle jer mange frivillige, som har knoklet for at stable landsindsamlingen på benene i hele landet. Jeg kan godt forstå, hvis nogle af jer er ærgerlige lige nu, men jeg er også sikker på, at I bakker op om vores beslutning."

Nu arbejdes der på at finde en ny indsamlingsdato. Men Kræftens Bekæmpelse skal have tilladelse til at indsamle en anden dag, og der er flere organisationer, der står i en lignende situation. Derfor mødes organisationerne snarest for at finde en ny dato. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jesper Fisker

Adm. direktør, Kræftens Bekæmpelse, formand, Life Fonden, næstformand, Danske Professionshøjskoler
Cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1987), ph.d. i offentlig forvaltning (Københavns Uni.)

0:000:00