Om  
Christian Freitag

Lægeformand stopper med øjeblikkelig varsel og sender stikpille til regeringen

Christian Freitag stopper med øjeblikkelig virkning som formand for Praktiserende Lægers Organisation.

Efter fem et halvt år som formand for Praktiserende Lægers Organisation stopper Christian Freitag med øjeblikkelig virkning. 

Det skriver Praktiserende Lægers Organisation i en pressemeddelelse.

Christian Freitag skulle først være stoppet som formand ved repræsentantskabsmødet i april 2021, men stopper altså nu et halvt år før tid.

Der er ifølge Christian Freitag to årsager til det utidige stop. Den ene årsag er den store udfordring, det har været for ham at drive sin klinik samtidig med formandsposten. Men stoppet skyldes også manglende investeringer og tiltag, og Freitag sender da også en stikpille til politikerne: 

"Den anden årsag handler om, at en helt grundlæggende ambition for mig var at få myndighederne til agere på de muligheder, der ligger i en helt anderledes stærk primærsektor. Jeg ønskede, at der skulle investeres i at udvikle den del af sundhedsvæsenet, ligesom man med succes har investeret i at udvikle sygehusene," siger Christian Freitag.

Selvom der er sket en opnormering i antallet af uddannelsesstillinger i almen medicin, har skiftende regeringer altså ikke gjort nok, understreger Christian Freitag og fortsætter.

"De reelle og betydende tiltag og investeringer bliver hele tiden udskudt, så det på nogle områder virker meget halvhjertet, og der er for lidt fokus på at udvikle almen praksis som del af et sammenhængende sundhedsvæsen," siger Christian Freitag i pressemeddelelsen.

Bestyrelsen i Praktiserende Lægers Organisation vil på sit næste ordinære møde 8. oktober vælge, hvem der skal være konstitueret formand. Der bliver valgt en ny formand på organisationens repræsentantskabsmøde 21. november.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christian Freitag

Fhv. formand, PLO, speciallæge i almen medicin
cand.med. (Københavns Uni. 1995)

0:000:00