Ny rapport undersøger for første gang samspil mellem telemedicin og patientsikkerhed

INTERVIEW: Telemedicin er et område i vækst, ikke mindst under coronaepidemien. Men hvad betyder det for patientsikkerheden, når kontakten mellem borgeren og sundhedspersonalet bliver digital? Direktør i Dansk Selskab for Patientsikkerhed, Inge Kristensen, opfordrer til eftertanke.

Signe Løntoft

Coronakrisen har betydet et regulært telemedicinsk gennembrud, og antallet af videokonsultationer er steget markant i 2020. De nye teknologiske løsninger har politisk bevågenhed, og Danske Regioner har oprettet Regionernes Telemedicinske Koordinationsforum med en vision om, at flere telemedicinske løsninger skal afprøves og udbredes de kommende år.

Den ny rapport 'Patientsikkerhed og telemedicin' fra Dansk Selskab for Patientsikkerhed falder derfor på et tørt sted. Den er nemlig den første af sin art - og det er tankevækkende, mener direktør Inge Kristensen:

"Det er som om, man slet ikke har overvejet, at telemedicin kan have implikationer for patientsikkerheden. Området har trods alt været under udvikling i meget lang ting, så det er på tide, at man begynder at tænke patientsikkerhed ind som et parameter, når man sætter projekter i gang," siger hun.